Screentryck

Screentryck är en metod för textiltryck där vi trycker färgen direkt på ett plagg.
Även kallat direkttryck.

Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet.
Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på t-shirt, piké och sweatshirts.

Motivet separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film.
Därefter tejpar vi upp filmerna på den ljuskänsliga schablonen och belyser den med ett starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven för just den färg man vill trycka.
För varje färg krävs en film och en schablon.

Färgen pressas genom duken i schablonen med en gummiskrapa, en så kallad rakel. Schablonen ligger mot plagget och när rakeln pressar färgen genom väven går den in i plagget. Därefter körs plagget igenom en ugn för att härda färgen.

 

Annika Axelsson - Grundare på Dem Collective

"Vi är ett klädföretag som inte vill utnyttja vare sig människor eller miljö och därför väljer vi noga vilka vi samarbetar med. Personalen på Eklanda Screen är mycket lyhörda och hjälper oss ta fram tryck som gör minsta möjliga avtryck på miljön. Med stor entusiasm söker de hela tiden efter nya tryckfärger och tillsammans tar vi ett miljöansvar i arbetet med att hela tiden bli bättre. För oss är det viktigt att ha en personlig relation och ett långvarigt samarbete som grund för utveckling och den transparens vi uppvisar mot våra kunder. Eklanda Screen är en viktig partner i vårt arbete att skapa förtroende och förståelse på marknaden."

Ring oss direkt:

031-45 10 20