Screentryck

Screentryck är en metod för textiltryck där vi trycker färgen direkt på ett plagg.
Även kallat direkttryck.

Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet.
Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på t-shirt, piké och sweatshirts.

Motivet separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film.
Därefter tejpar vi upp filmerna på den ljuskänsliga schablonen och belyser den med ett starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven för just den färg man vill trycka.
För varje färg krävs en film och en schablon.

Färgen pressas genom duken i schablonen med en gummiskrapa, en så kallad rakel. Schablonen ligger mot plagget och när rakeln pressar färgen genom väven går den in i plagget. Därefter körs plagget igenom en ugn för att härda färgen.

 

Henrik Smedsgård - CEO Staples Brandpartner AB

"Staples Brandpartner skapar kundunika lösningar utefter kundens behov, situation och önskemål. Vi erbjuder våra kunder en helhetslösning där Brandpartner är en proaktiv partner och står för design- och produktutveckling, sourcing, produktion, transport, lagerhållning, e-handelslösning, förädling, distribution, betalningslösning, kundtjänst, uppföljning & optimering samt självklart finansiering. Allt detta görs in-house, av Brandpartners egen personal och i vårt egna lager. Produkterna varierar givetvis från kund till kund och uppdrag till uppdrag där vi med vår specialistkompetens levererar allt från egendesignade produkter, producerade i fabriker på andra sidan jordklotet, till mer närliggande europeiska och svenska grossister. Allt enligt våra samt kundens etiska, miljömässiga, kvalitativa och ekonomiska krav. Eklanda Screen är en av våra samarbetspartner, de har hjälpt oss med textila applikation i snart 15 år och det funkar utmärkt"

Ring oss direkt:

031-45 10 20