Tryckeri göteborg Screen

Screentryckeri

Screentryck

Screentryck är en metod för textiltryck där vi trycker färgen direkt på ett plagg.
Även kallat direkttryck.

Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet.
Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på t-shirt, piké och sweatshirts.

Motivet separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film.
Därefter tejpar vi upp filmerna på den ljuskänsliga schablonen och belyser den med ett starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven för just den färg man vill trycka.
För varje färg krävs en film och en schablon.

Färgen pressas genom duken i schablonen med en gummiskrapa, en så kallad rakel. Schablonen ligger mot plagget och när rakeln pressar färgen genom väven går den in i plagget. Därefter körs plagget igenom en ugn för att härda färgen.

 

OSCAR WESSLAU - SÄLJANSVARIG, TRENDMARK FRITID AB

“Förädling är ett hantverk och för oss inom Trendmarkkoncernen är det viktigt att hitta samarbetspartners som inte bara är skickliga på sitt hantverk, de skall också värna om vår miljö, vårt samhälle och vi mäniskor. Eklanda Screen uppfyller alla de krav vi finner viktiga. Servicegraden är omfattande och dialogen sker alltid snabbt, smidigt och enkelt. En av de många egenskaper som gör Eklanda Screen unikt, är dess förmåga att förbise allehanda problem och fokusera helhjärtat på den färdiga slutprodukten. Vi är stolt samarbetspartner till Eklanda Screen sedan åratal tillbaka och kan med varmaste rekommendationer hänvisa företag till Eklanda Screen. Trendmark marknadsför och representerar noga utvalda och världsledande varumärken inom kläder och skor. Varumärken under Trendmarks vingar är Sebago, Musto, Ocean Works, NZA, Allen Edmonds, Nabholz, Gildan och Anvil.”

Ring oss direkt:

031-45 10 20