Tryckeri göteborg Screen

Screentryckeri

Screentryck

Screentryck är en metod för textiltryck där vi trycker färgen direkt på ett plagg.
Även kallat direkttryck.

Resultatet är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet.
Direkttryck går att använda på de flesta sorters textil men det är att rekommendera på t-shirt, piké och sweatshirts.

Motivet separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film.
Därefter tejpar vi upp filmerna på den ljuskänsliga schablonen och belyser den med ett starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven för just den färg man vill trycka.
För varje färg krävs en film och en schablon.

Färgen pressas genom duken i schablonen med en gummiskrapa, en så kallad rakel. Schablonen ligger mot plagget och när rakeln pressar färgen genom väven går den in i plagget. Därefter körs plagget igenom en ugn för att härda färgen.

 

ROBERTO ANSELMO - MARKNADSCHEF, SANDRYDS AB

"Jag vill varmt rekommendera Eklanda Screen som samarbetspartner efter att ha arbetat tight med dem i 15 år. De har stor kunskap inom textila applikationer och håller sig ständigt uppdaterade inom de senaste trenderna. Bemötandet är professionellt och personligt, och de gör alltid den lilla extra för att göra sina kunder extra nöjda. Eklanda Screen är det tryckeri som vi brukar rekommendera till våra återförsäljare. Exempelvis får de alltid provtrycka på våra produktnyheter för att hitta bästa förädlingsalternativen. Under åren har de tryck mer än 1 miljon plagg från vårt varumärke South West. Så vi har många exempel att utgå ifrån, då vi säger att de kan sin sak. Eller som de själva säger – tryck är deras passion!"

Ring oss direkt:

031-45 10 20